

Obsługa aparatów instrumentalnej analizy chemicznej do kontroli jakości i celów badawczo-rozwojowych
Prowadzący
prof. Paula Gawryszewska-Wilczyńska
prof. Mirosław Karbowiak
dr Ewa Kasprzycka
dr Magdalena Sałdyka
dr Magdalena Pagacz-Kostrzewa
dr Justyna Krupa
Prof. Małgorzata Biczysko
Grupa docelowa
Pracownicy laboratoriów chemicznych, którzy wykonują analizy chemiczne, testy jakościowe i ilościowe, oraz zajmują się opracowywaniem wyników badań; Pracownicy działów kontroli jakości; Pracownicy branży farmaceutycznej wykonujący analizy jakości leków, substancji czynnych i surowców farmaceutycznych, pracownicy sektora spożywczego odpowiedzialni za kontrolę jakości żywności, składników i opakowań, Specjaliści ds. środowiska zajmujący się analizą jakości powietrza, wody i gruntów, a także kontrolą emisji, służby inspekcji i kontroli jakości nadzorujący przestrzeganie standardów jakości i bezpieczeństwa w różnych sektorach przemysłu.
Plan szkolenia
w opracowaniu
Czas trwania
60 h w tym 45 h zajęć praktycznych
Forma
stacjonarnie
Termin
I, II, III lub IV kwartał 2026
Informacje dodatkowe
- Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat lub zaświadczenie uczestnictwa w szkoleniu.
- Podczas szkolenia zapewniamy catering.
- Projekt jest realizowany zgodnie z zasadą zrównoważonego rozwoju. W związku z tym, uprzejmie prosimy o zabranie na szkolenie własnego notatnika oraz czegoś do pisania. Dzięki temu nie tylko zadbamy o środowisko, ale również zapewnimy komfort podczas zajęć.